Autófólia - szgkvizsga

szgkvizsga

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Autófólia

Garantáltan a legkedvezőbb ár!


Termékünkre 7 év garanciát adunk!


Autóüveg fóliák - SkyFol Shark sorozatok Az autófólia nem kor kérdése


Üdvözöljük a SkyFol Shark autófóliák világában. Nálunk minden megoldást megtalál, legyen szó akár olcsó, de színtartó belátásvédelmi ablakfóliáról, vagy egyedi technológiájú, teljesen világos, de ultra-hővédő speciális autófóliáról. Büszkén kínáljuk Önöknek az alábbi sorozatokat:

Shark RS: Mélyszínezett belátásvédelmi fólia az autó megjelenésének javítása, és a betekintés elleni védelem érdekében.

Shark HP: Klasszikus színezett-fémezett fólia széles körű előnyökkel.

Shark NT: Prémium minőség. Az egyik legmodernebb rétegtechnológia gyártás, az egyik legtartósabb szabadalmazott színezés.

Shark IR: Teljesen új technológia, mely víztiszta megjelenés mellett a legerősebb hővédelemre képes hazánkban.

Magyarországon a törvényi szabályozások értelmében a fólia hivatalosan a B oszlop mögötti üvegfelületeken helyezhető el. Első oldalsó üvegek esetében minimum 70%, első szélvédőnél minimum 70% látható fényáteresztés az előírás, mely értékeket már sokszor a gyári üvegszínezések is túllépik.
A SkyFol Shark autófóliák garanciális vállalásai kizárólag abban az esetben érvényesek, ha az ügyfél rendelkezik hologramos műbizonylattal.


Amit a fóliázásról tudni kell!
   
A műszaki vizsgán elfogadott fóliázás:
A ma érvényben lévő szabályozás szerint a vezető és utasoldali üveg 70%-os fényáteresztésű lehet, amit már a gyári színezett  üveg elér, hátsó oldalsó üvegek, és a hátsó szélvédő tetszés szerint sötétíthető. Az első szélvédőre napfényvédő csík tehető a napellenző vonaláig.
   
Az általunk telepített fóliák, rendelkeznek karcálló réteggel, így rendeltetésszerű használat mellett megóvja a fóliát az apróbb sérülésektől.
   
Az autóüveg fóliázása után az ablakok semmilyen különleges bánásmódot nem igényelnek, azonban a tisztítás során kerülni kell a karcoló, és súroló szereket, dörzsi szivacsokat. Az általunk javasolt módszer: hagyományos ablaktisztító folyadék, puha konyhai papírtörlő, valamint ablaktisztító kendő, vileda, szarvasbőr.

Az ablak fóliázása semmilyen mértékben nem befolyásolja a páramentesítő fűtőszál használatát, ugyanis a fólia zsugorításánál magasabb hőfokot kell használni, mint amilyen mértékben a fűtőszál  felmelegszik, így nem bántja a kettő egymást, tehát a fűtőszál fóliázás után ugyanúgy használható. Az ablak fóliázása után az autófólia megvédi a fűtőszálat az apróbb sérülésektől.

Szakműhelyünkben, autótípustól függően, 2-3 órán belül készül el az autó üvegfóliázása, köszönhető ez a kárpitbontás nélküli technológiának. Igény szerint akár meg is várható a váróhelységünkben.  

Vállalkozásunk törekszik arra, hogy mindenkinek az igényeihez mérten a legmegfelelőbb fólia típust ajánlja, ehhez nyújt segítséget az általunk legfontosabbnak ítélt szempontok szerint összeállított színválaszték.

A garancia, ami pl. az általunk legkedveltebb HP sorozatra 7 év,  a felszerelés szakszerűségére, magyarországi forgalmazó pedig minden anyaghibából adódó meghibásodásra vonatkozik.

Cégünk időpont egyeztetés alapján dolgozik, a várakozási idő, az évszaktól függ. Hivatalos nyítvatartásunk: H-P: 8-17-ig, Szombaton: 8- 14-ig. Időpontot telefonon vagy személyesen tudunk egyeztetni.  (0630-9243-168; 1162 Bp. Szlovák út 79.)

Minden fólia vízbázisú ragasztóval van ellátva, ezáltal a felszerelés után a fólia és az üveg közt egy vízpára marad. Ennek a kiszáradása 1-2 nap vagy akár egy hét is lehet, kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén, ezalatt az idő alatt az ablakok mozgatása, és tisztítása nem javasolt.

Természetesen minden általunk készített munkához jár a műbizonylat, és az engedélyszám, ami B oszloptól lesz érvényes, a fent említett szabályosság értelmezése miatt.  A műbizonylat  tartalmazza az autó adatait, az üvegekre felszerelt autófólia adatait, valamint a telepítő cég adatait. Az általunk kiállított műbizonylat a fóliaforgalmazó cég KPM által elfogadott, a fóliák szintén a hatóság által bevizsgált minőségi anyagok.
Általunk javasolt módszer: hagyományos ablaktisztító folyadék, puha konyhai papírtörlő, valamint ablaktisztító kendő, vileda, szarvasbőr.

Autófólia technológia

A Shark autófóliáknál felhasznált alappoliészter optikailag ultra-víztiszta, és a ragasztó mindennemű torzítástól mentes. A Shark autófóliák standard nyomásérzékeny ragasztóval készülnek, amit védőbevonat fed. A karcálló bevonatréteg egy speciális dupla bevonat az ablakmozgás okozta karcolások megelőzése céljából. Különböző típusú Shark autófóliák léteznek, mint pl. színezett, fémezett, „sputtered” filmek és újonnan kifejlesztett hőelnyelő filmek.
A SkyFol Shark autófólia színezése

A színezés történhet a ragasztó színezésével vagy színezék felhasználásával. A ragasztójukban színezett filmek nagyon olcsók és gyenge minőségű termékek. A SkyFol termékskála összes színes üvegfólia - rétege színezékanyag felhasználásával színezett. A színezési folyamat során a pigmenteket hővel impregnálják a poliészter filmbe. A színezett üvegfólia rétegeket a látható fény szabályozására, vagy a hagyományos nagy teljesítményű filmek gyártásakor kombinálva az autófólia reflektivitásának csökkentésére használják.

A SkyFol Shark autófólia fémezése

Az autófóliák esetében a fémezésnek két fő típusa van. Az egyik az alumínium használata, amit egy hengerben a felületre gőzölnek. Ezt színezett réteggel laminálják a látható fény tükröződésének elkerülése céljából, aminek jelenlétét a hatóságok is korlátozzák. A második típus a „sputtering”, azaz katódporlasztásos kezelés kis reflektivitású NiCr-ötvözetekkel. Ennek az eljárásnak az eredménye a gyengén tükröző, erősen hővisszaverő és tartós üvegfólia. A „sputtering” eljárás során elektromos töltésű gázrészecskékkel bombázzák a fémet, minek hatására molekulák szabadulnak fel. Ezek a molekulák lerakódnak a fóliára, és egymásra rétegeződve igen vékony, erős és optikailag precíz bevonatot képeznek.

Az autófóliákra vonatkozó szabályozások
Magyarországon az EGB 43. előírásának és a 2005/84-es kormányrendelet értelmében autófólia a következő korlátozásokkal helyezhető el a gépjárművek üvegfelületein:

Hátsó szélvédő és két hátsó oldalsó üveg: tetszőleges sötétségű, ám AF - engedéllyel (figyelem 2008 – tól nem H - engedélyt ad ki a hatóság) rendelkező autófólia telepíthető.
Első oldalsó ablakok: min. 70% látható fényáteresztéssel és AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető. A műszaki vizsga alkalmával az üveggel együtt kell megfelelnie a 70%-os kritériumnak.
Első szélvédő: min. 75% látható fényáteresztéssel és AF engedéllyel rendelkező autófólia telepíthető. A műszaki vizsga alkalmával az üveggel együtt kell megfelelnie a 75%-os kritériumnak. A szélvédőre a napellenző vonaláig fényvédő csík tetszőleges sötétségben telepíthető
A Shark autófóliáknál felhasznált alappoliészter optikailag ultra-víztiszta, és a ragasztó mindennemű torzítástól mentes. A Shark autófóliák standard nyomásérzékeny ragasztóval készülnek, amit védőbevonat fed. A karcálló bevonatréteg egy speciális dupla bevonat az ablakmozgás okozta karcolások megelőzése céljából. Különböző típusú Shark autófóliák léteznek, mint pl. színezett, fémezett, „sputtered” filmek és újonnan kifejlesztett hőelnyelő filmek.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz